Yellow Treehouse Restaurant of New Zealand

On September 15, 2014 by Vishal

Yellow Treehouse Restaurant of New Zealand

The yellow tree house is a creative restaurant brought into existence by the bright minds of New Zealand who wanted to spice up the dining experience for the people, granting them an alluring, splendid and one in a million dollars setting for holding parties for special occasions.

Pacific Environments Architects

The idea sprouted in the architects of Pacific environment architect firm that worked with innovative new ideas, looked beyond the ordinary to reach an all new level of excellence in the field of construction. Any living soul that takes a mere glance at the yellow tree house becomes the admirer of its flawlessness and immense creativity.

Yellow Treehouse Restaurant Auckland

The Yellow tree house is a restaurant design carved out up in the redwood forest trees. Constructed at a height of 40m above ground with its diameter ranging at 1.7 meter at its base, each of the tree house sectors has the dimensions of 10 x 12 meters. The idea was to give them a cocoon shaped look and remarkable achievement has been made to make the project be an exact replica of its blue print. Address it as a sea shell or a chrysalis, the oval shaped mini domes, are the compartments that would hold you and your barbecue at a 40m height, above ground level.

Yellow Treehouse Restaurant Auckland New Zealand

Architects of Yellow tree house have made use of a lot a wood in the construction of the entire structure. It has used involved the working of plantation popular slats, and milling of available red wood trees to give the setup its unique appearance where the classy wooden structure frames up much of its best features. The wood is used in the bent form and sufficient gapping is left in between two bent wooden sticks. Such an arrangement depicts the example of eco/ sustainable architecture, where architects aim to exploit the availability of nature’s natural elements such as sunlight, wind, ecological setting etc. While the wind provides the entire structure with perfect ventilating system, availability of sunlight in abundance gives out the most natural lighting throughout.

Yellow Treehouse Restaurant Auckland New Zealand

People hate to be confined into the four walls nowadays, hence such a setting where one gets to have a close encounter with the nature revives the age old bond of humans with nature and leads them to have a peaceful state of mind that is otherwise hard to achieve in the hectic routine of modern day life.

Yellow Treehouse Restaurant of New Zealand Night View

Furthermore, to find solutions to the practical problems that are met in day to day functioning of such a restaurant, its kitchen and lavatories are built at the ground floor. The visitors use the wooden staircase to climb up at the top compartments, which previously used to be a celebrated public spot, but now is available only for the booking of private events. No casual dining facility is available to catch a bite at the last moment. Hosting an event (comprising of 30-50 people) and pre booking of the place well in advance can only get you to take a detour at this amazing place.

Yellow Treehouse Restaurant Auckland New Zealand Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *